Featured Post

Ad Block

Giveaway Paling Gedik


Assalamualaikum ; Salam Sejahtera

join sebab rindu kak rrai buat giveaway. 
so here, welcome back kak rrai 😋

First Beauty Box Giveaway by Us with Love ❤


Assalamualaikum.

its giveaway time. so excited sebab pemenang akan dapat beauty box worth rm250. siapa je yang tak suka beauty kan? lumrah perempuan sukakan beauty either skincare or makeup, i love it.
hope bertuah menang giveaway ni. thankyou 💋

Facebook : Nur Fefiraizah
Instagram : raizahalisah


form 6 X repeat paper err...


Assalammualaikum,
dah bulan september baru aku nak update pasal life aku sebagai seorang student form 6. alhamdulillah sekarang ni dah masuk sem3 dan tunggu beberapa bulan lagi baru graduate then im free... entry tahun lepas aku pernah bagitahu yang aku rindu suasana kelas masa aku form 5 tapi entry kalini berkisahkan hidup aku yang dah nak habis form 6 tapi makin banyak problem aku kena lalui. one of them is i have to repeat 3 paper (nangis T^T) total paper sem3, 4 and 3 repeat paper maknanya aku kena amik 7 paper masa bulan november nanti tapi lain minggu lain tarikh lah em.

Image result for study quotes for exams

sebenarnya 3 paper tu include sem1 & sem2. sem1 aku repeat dua paper and sem2 aku repeat satu paper je. sebenarnya, sem1 aku punya result takdelah teruk sangat tapi disebabkan aku nak perbaik balik aku punya pointer nanti, tu yang aku repeat. dan masa tu aku tak rasa pun aku boleh buat dengan lebih bagus untuk sem2. after dapat result sem2 haritu, paper yang aku patut repeat sem1 result dia lebih baik masa sem2. dan sem1 result yang baik tapi sem2 result dia k.o haha. btw aku amik aliran sastera. so paper aku, pengajian am, bahasa melayu, sejarah dan sastera.

Image result for study quotes for exams

aku okay je nak repeat tapi tak sangka nak repeat paper pun kena ada trial huwaaa... benyai lah jugak bila kena tengok and belajar balik benda yang kau tak suka. paling tak suka kena karang esei semula haha nangis T^T tapi aku bersyukur masuk form6 sebab aku dah mula sukakan subjek sejarah 😊 kalau nak tahu, dulu sec school aku tak pernah sukakan sejarah. maybe sebabtu subjek sejarah tu pun tak sukakan aku haha padanlah jarang nak lulus haha 😂 faktor dia maybe peranan cikgu. alhamdulillah cikgu sejarah form6 aku ni baik gila sebabtu saya sayang sangat kat sejarah haha...

Image result for study quotes for exams

apa-apa pun, doakan aku supaya dapat jawab exam final + repeat paper sekali. this is my choice. this is my future. hope nanti boleh masuk u dan banggakan mak & abah 💕