February 2016 - Raizah Halisah

Sunday, 28 February 2016

5 Things I Hate Most

February 28, 2016 8
5 Things I Hate Most
بِسْمِ ٱللّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
Assalamualaikum w.b.t

So, I had been tagged by Kak Rrai, and here my 5 Things I Hate Most hehe... actually banyak benda yang aku tak suka tapi, yang aku senaraikan memang top5 punyalah bende paling aku benci >,<



RULES:  Buat satu entry bertajuk 5 THINGS I HATE MOST berserta gambar di atas dan list lima benda/perkara yang anda tak suka/benci. Mention siapa tag anda dalam entry tersebut. Anda juga dikehendaki untuk tag lima orang blogger dan pastikan mereka tahu.

So, here the 5 things that I hate most !!

  • Firstly is Kuning Telur Cair. Ini memang aku tak suka sejak kecik lagi. Kalau kuning telur rebus takpe lah boleh gaul dengan sambal tapi kalau kuning telur cair, memang tak boleh ah sebab apa? sebab dia hanyir dan bau busuk. sorry to say kepada peminat kuning telur cair, aku memang tak boleh moveon :")
  • Second is Lelaki. Yes, aku ada pengalaman yang sukar untuk aku cakap. hanya kawan rapat je tahu pasal tu. Aku benci lelaki bila dah paham maksud people come and go. Sejak tu, aku tak berminat nak kenal dengan mana mana lelaki lagi. hahaha btw lelaki tu bende ke? hehehe maap yee. Tapi, aku tak benci abah dengan abang aku ye :)
  • Katak, Lipas, Monyet. 3 haiwan tu konfem buat aku menggeletar kepala lutut. konfem aku lari kalau jumpa bende tu. memang benci gila !!
  • Video Lambat Loading. Selalu kalau aku tgk drama korea kat laptop, mesti lambat loading. tapi wifi rumah aku laju tau :") tak tahu kenapa lambat loading sebab tu aku jarang guna HD bila tgk drama korea ke movie ke. Tapi kadang ada video yang memang auto HD :").
  • And last is Copycat. Aku benci copycat!! Kalau kat twitter, aku selalu nampak tl aku banyak copycat tweet macam takde bende kau nak tweet asyik tweet sama nak raih RT konon. Selain tu, aku benci copycat hidup aku. Semua bende nak tiru apa yang aku buat :") hahahahaha

Rasanya tu je kot top5 nya hahaha tak tahu nak list apa lagi sebab kepala tetiba blank nak tulis apa T^T btw aku tag semua yang baca dan 5orang kat bawah ni ^^

Saturday, 27 February 2016

[REVIEW] Doodle, Watermark & Banner from Sis Wawa and Sis Rrai

February 27, 2016 9
[REVIEW] Doodle, Watermark & Banner from Sis Wawa and Sis Rrai
بِسْمِ ٱللّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
Assalamualaikum w.b.t

Haii :) entry kalini aku nak review  doodle, watermark and banner yang aku tempah daripada duaorang blogger yang hebat iaitu, Sis Wawa yang pakar membuat doodle dan Sis Rraihanah yang handal mengedit blog dan mendesign watermark ! Sebab aku tempah kat dorang kerana aku minat dengan doodle Sis Wawa yang comel loteh tu hahaha and also minat jugak dengan design watermark Sis Rrai yang semua lawa lawa hehehe.

Doodle from Sis Wawa
Taraaaa.... ni lah doodle yang aku tempah dari Sis Wawa hahaha comelkan ? Aku pun tak sangka Sis Wawa boleh buat doodle yang comel nak mati macam ni eventhough aku ni taklah comel mana kan hakhakhak ok gurau. Aku bagitahu kat Sis Wawa yang aku nak doodle sampai bahu untuk buat watermark dengan banner. So, nilah hasilnya Sis Wawa buatkan untuk aku. Paling aku suka bila design baju dekat doodle tu sama dengan design baju real yang aku guna :") Lepastu dah siap doodle ni, aku letak huruf RH kat tudung tu supaya orang tak curik nanti ^^ Thanks Sis Wawa untuk doodle yang comel nak mati ni hahaha nanti raizah tempah kat Sis Wawa lagi ye?? thankyou soo much :* muahh cikedd hahaha

Watermark from Sis Rrai
Lepas aku dah tempah doodle kat Sis Wawa, aku bagitahu Sis Rrai yang aku nak tempah watermark dengar banner pulak sebab aku memang suka design Sis Rrai dalam membuat watermark. So, inilah hasilnya :") Aku kasik doodle tu kat Sis Rrai and dia pun design watermark yang aku nak ^^ Background aku nak warna kelabu sebab blog aku memang ada kelabu then campurlah hitam putih untuk nama aku >,< and aku pun tak sangka lawa betul design Sis Rrai untuk aku *terharu* Thanks Sis Rrai sebab buatkan watermark yang lawa ni hehehe muahh cikedd :*

Banner from Sis Rrai
Actually, aku memang nak tempah banner yang lain sikit dari watermark aku tu. Banner gif sebenarnya sebab kalau korang perasaan, banner atas ni dia ada gerak-gerak kan? haa tulah Banner gif nye. Aku mintak Sis Rrai buat yang liplapliplap punya haa sebab nak glow glow kan Banner gif aku and Sis Rrai buatkan yang ada love love gituuu~~ nampak comel sangat sebab serasi dengan doodle yang comel tu ~~ Thank you so much Sis Rrai :") ni tak tahule dah berapa kali aku ucapkan terima kasih kat Sis Rrai kita ni T^T sebab design Sis memang lawa and terbaikk dan tak pernah mengecewakan. Tak menyesal tempah dengan sis hehehe :* nahh muahh banyak-banyak :**** hehehehe :))


So, servis kedua-dua akak blogger kita memang terhebat!! nak tahu sebab apa? sebab doodle tu aku tempah sehari je dah siap tau lagipun korang boleh dapat murah dengan Sis Wawa kita ni ^^. Selain tu, watermark dengan banner pun aku dapat murah dari Sis Rrai kita ni hanya dengan rm5 !! haa murah kan? watermark + banner gif pulakk tu~~ hehe murah rezeki Sis Rrai kita ni.

Haa.. korang apa tunggu lagi? yang mana nak tempah doodle daripada Sis Wawa tu boleh ke blog beliau ye. Sis Wawa juga ada buat header doodle dan doodle macam aku ni dengan harga yang berpatutan. Jom terjah blog Sis Wawa !! 

Dan yang mana nak yang nak tempah watermark dan banner gif macam aku ni, boleh terjah blog Sis Rrai kita, Konfem tak menyesal punyalah sebab design Sis kita ni memang gempak dan lawa ofcourse harga pun murah hehehe. Jom kita terjah blog Sis Rrai !!


Friday, 26 February 2016

2nd Mini Giveaway by Tashira

February 26, 2016 4
2nd Mini Giveaway by Tashira
بِسْمِ ٱللّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
Assalamualaikum w.b.t

{click banner untuk join}

Jum kita meriahkan lagi giveaway ini ^^

Thursday, 25 February 2016

Wordless Thursday: Pemalas kah aku ?

February 25, 2016 14
Wordless Thursday: Pemalas kah aku ?
بِسْمِ ٱللّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
Assalamualaikum w.b.t

Haii korangg.. haritu aku ada terbaca satu tweet ni, memang kena lah jugak dengan aku ni --"

Aku memang spesies sebijik lah dalam tweet tu cuma takdelah sampai nak ngecat bilik kan hehe tapi bila aku dah rajin sangat, dengan bilik sibling aku pun aku boleh kemas. Kalau tak, memanglah aku takkan sentuh barang bersepah tu semua hahaha dekat sini korang boleh tengok aku ni macam pemalas T^T tapi itulah hakikatnya sebab semua benda nak kena ada mood baru aku buat hahahaha. Termasuklah bab mengedit blog aku ni. So, aku ada satu pepatah ni macam tweet tu jugak cuma lebih kepada mengedit blog.

Aku ni spesies kalau nak edit blog, kena ada mood. Kalau takda mood, malas nak mampos sampai laptop pun aku taknak bukak. Kalau mood sampai, 3pagi pun aku still tak habis edit blog.

Tulah pepatah nya konon kan haha. Tak kisahlah edit blog ke, kemas bilik ke, memang aku punya jenis kena ada mood baru benda tu berbuat hahaha pemalas nak mampus T^T . Kadang, pasal makan pun kena ada mood hahaha. Kalau sesetengah orang, memang suka makan tapi jenis aku tah kenapa kurang suka dengan makanan. Pelik bin ajaib kan ?? aku ni pun even kurang suka makan tetap berat badan naik untuk bulan ni hahaha tapi tulah hakikatnya bila dah jadi orang macam ni T^T tapi nasib baik lah jugak sebab member aku pun sama perangai dengan aku hahaha. Dia pun jenis kena ada mood pun baru buat kerja kalau tak memang haremm tak sentuh langsung~~ So, korang macam mana ? Jenis macam aku ke ataupun korang terlebih rajin? Ke aku memang merepek bende tah apa apa :") hahaha klahh selamat malam, tidur nyenyak ^^ #sayangketatsendatpadat :P

Wednesday, 24 February 2016

Giveaway February Daebak by Aku Bukan Innocent

February 24, 2016 3
Giveaway February Daebak by Aku Bukan Innocent
بِسْمِ ٱللّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
Assalamualaikum w.b.t


بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


(klik banner kalau nak join)

Giveaway February Daebak dibawakan oleh Aku Bukan Innocent selaku penganjur dan  Radhia Razali, Aienie Nka, Yun SingEintan NurfuzieAbam Kie, Ct Roxalynna NH, Keju Penyet dan Mohd Noor Shawal sebagai penaja giveaway ini.

!!TARIKH PENTING!!
Dilancarkan : 8 Februari 2016 Jam 12 Tengah Malam
Tamat : 27 Februari 2016 Jam 10 Malam
Pengumuman Pemenang : akan diumumkan kemudian

Jom Join ^^

Tuesday, 23 February 2016

[FREEBIES] MENU TAB EXO

February 23, 2016 13
[FREEBIES] MENU TAB EXO
بِسْمِ ٱللّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
Assalamualaikum w.b.t

Okay, memandangkan aku memang dah lama tak update blog selama seminggu, so aku decide nak kasik freebies menu tab kat korang. Freebies kalini untuk yang jenis suka bende bende kawaii je act kpop and exo-l. Doodle Exo tu actually bukan aku punya so aku credit kat owner sebab doodle tu pun aku search kat google. Aku hanya adjust width and height doodle tu je and ribbon pun aku search kat google. Btw this is ot12 version so semua member ada termasuk Kris, Luhan and Tao. lol tbh, i miss the ot12 T^T.......

Byun Baekhyun (Baekhyun)
http://i.imgur.com/Km9LGCI.png
Do Kyungsoo (D.O)
http://i.imgur.com/CS8uE4L.png
Huang Zhitao (Tao)
http://i.imgur.com/STgvC4w.png
Kim Jongdae (Chen)
http://i.imgur.com/fRyhLv5.png
 Kim Jongin (Kai)
http://i.imgur.com/Dxk3hs0.png
Kim Junmyeon (Suho)
http://i.imgur.com/6Rvhayy.png?1
Kim Minseok (Xiumin)
http://i.imgur.com/48UIbdm.png
Wu Yifan (Kris)
http://i.imgur.com/pYOcCh9.png
Oh Sehun (Sehun)
http://i.imgur.com/mJvpgsP.png

Park Chanyeol (Chanyeol)
http://i.imgur.com/yjeMvOa.png
 Xi Luhan (Luhan)
http://i.imgur.com/fG9Wfio.png
Zhang Yixing (Lay)
http://i.imgur.com/rxPREJQ.png

So, tulah menu tab nya. Tak lah lawa and comel mana cuma saja nak kongsikan bende ni mana tahu ada yang nak guna ke hehe. Dalam ribbon putih tu, korang boleh edit and letak lah tajuk yang korang nak ye hehe. Kalau ada yang nak guna, boleh tekan right click and save image and kalau ada yang nak guna as gambar ke kan boleh prefer pada link tu. bukan apa haha saje je aku kasik link tu entah kenapa macam rajin sangat. So, sesiapa yang nak guna bolehlah komen hehe and yang nak re-freebies pun boleh jugak tapi jangan lupa credit aku ye. Assalamualaikum dan selamat malam.

Sunday, 14 February 2016

40 Question from Asianfanfics

February 14, 2016 6
40 Question from Asianfanfics
بِسْمِ ٱللّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ
 Assalamualaikum w.b.t

So, hai gaisss.. petang petang panas macam ni kan best dapat ice cream kan haha so memandangkan aku tak busy ni nakle main-main question pasal kpop. But firstly, sorry to who yang tak minat dengan korea and so on tau. Aku update ni suka suka je disebabkan bosan nak mati hahaha. So, I had stole tagged from one of my friends blog in asianfanfics. 

1. Favourite Solo Artist
 - Ailee, Baek Ji Young, Taeyeon and various artist from ost kdrama.

2. Top 5 Bias Group
 - EXO, iKON, SNSD, Bigbang, GOT7, BTS.

3. Do You Ship Anyone?
 - Yes, of course Monday Couple ~Gary Jihyo.

4. What fangroup(s) do you identify with? (i.e. VIP, Blackjack, etc...)?
 - EXO-L , iKONic, SONE, ARMY, VIP, LONE, VIP, I GOT 7 and many more~~

5. How did you get into KPOP?
 - Wonder Girls song nobody maybe hehehehe~~~

6. Do You Know How To Speak Korean?
 - basic hangul only

7. Have You Gone To Any Kpop Concerts?
 - *crying han river* never *continue crying*

8.  Do You Have Any Kpop Merchandise?
- Sure. Mark sweatshirt, EXO Postcard and many more. On going my yixing fankit for EXOluxioninMY *wink*

9. Do You Watch Variety Show?
 - Of course!! I really love Running Man and also EXO Showtime~~~

10. Top 3 Bias?
 - Male : Yixing (EXO), Hanbin (iKON), Mark (GOT7)
 - Female : Sooyoung (SNSD), Park Bom (2NE1), Seolhyun (AOA) ~not sure hahahahaha

11. What was the first KPOP song you immediately liked upon hearing?
 - Apology by iKON~~

12. A kpop group you really don’t like or don’t want to give a try?
 - New female Kpop group. lol i doesn't like them much because they too sexy and just to impress themself to boy group. *sorry

13. Do ya got a feelin that ur Loof is on fiyah?
 - what duyu min? hahaha

14. Who is your LEAST favourite idol/ female or male?
 - Too many to list

15. Do you listen to solo artists as much as groups?
 - nope

16. What has been your favourite comeback of the year?
 - EXO of course !!! Sing For You~~~

17. What is your least favourite concept/era from your favourite group?
 - Nopeee~~

18. has your bias acted in any films or dramas at all?
 - yes yixing had acting many chinese drama and film and rn he was injured hm T^T

19. Are you one of those people that stans over trainees or groups before they debut?
 - No. they got to debut first lol

20. Who was your first bias ever in the KPOP industry?
 - I really forgot about this but my first bias on EXO is Sehun!!

21. If you had a Korean name, what would it be?
 - Sung Eun Hwa hahahaha

22. Who would you want as an older brother?
 - Byun Baekhyun~~ i want he teach me how to got a flwaless face like him :")

23. Who would you want as an older sister?
 - Choi Sooyoung !! 

24. Funniest couple?
 - Monday Couple !!! I love they in Running Man !!!!

25. If your bias kissed you, how would you react?
 - Whoaaa I slap him maybe fuhh.

26. If your bias asked you to marry him/her, how would you react?
 - I will say NO because I dont want hahahaha~~

27. Worst-looking idol?
 - Im not gonna to tell !!

28. TOP or G-Dragon? (Big Bang)
 - TOP!! because he was my bias in Big Bang

29. Which company is your favourite?
 - SM entertainment and also YG entertainment.

30. In terms of looks, which group is the best?
 - I had stan EXO for 4years actually and ofcourse they is the best and BigBang tooo~~

31. In terms of songs, which group is the best?
 - EXO and BigBang *i cant choose them

32. Which group would you prefer to be classmates with in real life?
 - haha i dont know to choose but I love EXO.

33. Who would you want as a best friend?
 - Oh Sehun!!

34. Who would you want as a boyfriend?
 - Myungsoo and Wu Yifan~~

35. Who would you want as a friend with benefit?
 - Kai Kim Jongin !!!

36. Who would you want as a husband?
 - No, I dont want because I just want my crush !!!! hahahhaa lol ok Wu Yifan not bad

37. How many kids will you have with him then?
 - I want 4 haha 2boys, 2girls~~

38. Which kpop star do you wish to have a body like?
 - Seolhyun AOA ofc !!!

39. Which kpop star do you wish to have a face like?
 - too hard to choose ~~

40. Lastly,which group would you prefer to work with in real life?
 - EXO and Bigbang ofc hahaha


Tbh, I took 2hours to answer the killed question. Hahahaha so you guys should try hehe. I'll tag for those love kpop only hehe 



Thursday, 11 February 2016

Fated To Love You (Korean Drama)

February 11, 2016 0
Fated To Love You (Korean Drama)

Haii semuaa. memandangkan aku memang dah seminggu lebih tak update entry, so harini aku nak update entry pasal k-drama. Ok tajuk dia adalah "Fated to Loved You". Actually, drama ni aku tahu sejak aku dengar lagu Ailee - Goodbye My Love kat youtube. Sejak tu, aku punyalah cari site yang boleh aku tengok drama tu secara online (time tu aku tak kenal kissasian lagi). So, dengan gigihnye cari sampai tak jumpa site sampai aku putuskan untuk beli burn dvd je yang berharga rm16 dekat igshop instagram. 

Cover utama dia. Boleh nampak Jang Nara dengan Jang Hyuk as watak utama drama ni.

TITLE : Fated To Love You / You Are My Destiny (운명처럼 널 사랑해)
EPISODE : 20 episodes
COUNTRY : South Korea
LANGUAGE : Hangul (Korea)
DIRECTOR : Lee Dong Yoon, Kim Hee Won
TIME PERIOD : 
RELEASE YEAR : 2014
STARRING BY : Jang Hyuk, Jang Na Ra, Choi Jin Hyuk, Wang Ji Won

RH REVIEW
Bagi aku, drama ni mengisahkan seorang perempuan yang bernama Kim Mi Young (Jang Na Ra) yang tak begitu popular dan naif di tempat kerjanya. Dia juga sering dijadikan orang suruhan untuk melakukan apa sahaja kerja yang diarah oleh rakan sekerjanya. Kisah bermula apabila dia memenangi cabutan bertuah untuk pekerja di firma guaman itu dimana dia akan bercuti dia Macau untuk 2orang.

Dekat Macau, Mi Young pergi dengan Peguam Min (Kim Young Hoon) sebab Mi Young rasa Peguam Min memang betul sukakannya padahal peguam Min sengaja nak permainkan perasaan Mi Young. Di sudut yang lain pula, ada seorang lelaki yang bernama Lee Gun (Jang Hyuk) juga bercuti di Macau dengan rancangan ingin melamar kekasihnya yang bernama, Kang Se Ra (Wang Ji Won) iaitu seorang penari ballet. Tetapi, Se Ra tak pergi pun Macau sebab dia ada pertandingan ballet kat U.S kalau tak silap aku lah. Ketika Lee Gun dekat spa, ada dua orang lelaki bagi dia air untuk mabukkan dia. Sementara tu, Mi Young pun minum air yang dia jumpa kat tasik dan dia pun mabuk jugak. Takdir telah menemukan Mi Young dengan Lee Gun dalam keadaan yang mabuk dan mereka tidur bersama hingga menyebabkan Mi Young mengandung. Mereka akhirnya berkahwin atas dasar anak di dalam perut Mi Young tanpa cinta.

Lepastu macam macam jadi sampai kandungan Mi Young gugur dan dia tinggalkan Lee Gun keseorangan dan dia pergi luar negara dengan seorang lelaki yang bernama Daniel Pitt. Lepas 3tahun, Mi Young kembali ke Korea sebagai pelukis terkenal dan Lee Gun berusaha untuk memikat hati Mi Young supaya kembali kepangkuannya.


RH RATING
9.0/10.0



LINK TO WATCH THIS DRAMA

TRAILER & PHOTO



Fated to Love You (trailer)

Fated To Love cast.
from left, Kang Sera, Lee Gun, Kim MiYoung, Daniel



Side of Lee Gun tht I really love lol

They married again <3

Tuesday, 2 February 2016

Segmen Bloglist Beeha 1.0

February 02, 2016 1
Segmen Bloglist Beeha 1.0

بِسْمِ ٱللّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
Assalamualaikum w.b.t


KLIK BANNER UNTUK JOIN

So, here guys, kak Beeha ada buat segmen bloglist yang super gempak punyalah sebab kak Beeha akan letak blogger yang bertuah didalam bloglistnya sepanjang hayat! Woww~ siapa tak nak kan? Dan 5orang jugak dipilih untuk diletakkan di bloglist beliau selama tiga bulan! Sebabtu korang patut join segmen yang bagus ini selain dapat mengeratkan silaturrahim sesama bloggers hehe~~

So, kita akan tag ;