May 2016 - Raizah Halisah

Wednesday, 25 May 2016

Form6 Confession (1)

May 25, 2016 10
Form6 Confession (1)
بِسْمِ ٱللّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
Assalamualaikum w.b.t



Haii gaiss hehehe rindunya kat blog aku yang pink pink comel ni (walaupun tuan blog bukannya addicted dengan pink). So, entry kalini aku update maybe untuk yang terakhir haa cewahh kau tapi takdelah yang terakhir kan cuma maybe aku takkan selalu update entry dalam blog ni jap eleehhh macam le aku ni rajin nak update entry >,< okay so sebab sebab dia adalah aku dah pun masuk form6. Mesti ramai pelikkan kenapa aku ni masuk form6 lambat T^T hm tapi nak buat cemana hati aku baru terbukak nak masuk form6 walaupun dah lambat. Tak lambat sangat okayh!! cuma terlepas 2-3minggu je inshaAllah boleh cover balik hehehe.

Macam mana hati aku tergerak nak masuk form6? Hm hm hm since aku takde rezeki kat upu, aku pun masuklah form6. asalnya nak tukar sekolah tapi apakan daya maybe rezeki aku kat sekolah sukan ni hahaha ouh lupa nak bagitahu yang aku sambung form6 dekat SSN SMK SERI KOTA. Aku pun tak tahu kenapa tetiba sekolah sukan weh hahahaha. Alhamdulillah kawan kat sini semuanya baik-baik dan tak sambung ada yang kelakar pun ada. since mak deq aku kata yang dah takde jalan lain nak sambung psikologi, so aku pun dah berserah dah tawakkal pada Allah. dan alhamdulillah akhirnya hati aku tergerak nak masuk form6. Selain tu, ada jugak bimbingan daripada keluarga, cikgu deel, dan ramai lagi. Ni bukan jalan terakhir bagi aku. Macam aku pernah baca satu entry blogger tu dia tulis bahawa form6 ini bukan jalan terkahir untuk hidup kita tapi sebab aku rasa aku tahu apa yang aku minat. Aku takde basic sastera time sekolah menengah so mak deq aku kata susah kalau nak sambung mana mana bidang psikologi  dengan takdenya basic sastera so aku denga rela hati masuklah form6. Amik sastera. Aku jugak taknak susahkan parents aku nak pinjam ptptn pastu nak bayar balik so aku rasa semua tu membazir walaupun kolej/universiti tu ada bidang psikolgi T^T.

Melangkah ke form6 ni bagi aku lebih banyak cabaran. Antara cabarannya ialah rindu dengan zaman sekolah menengah. Aku mengaku bahawa aku seorang yang pemalu. Aku jenis tak bergaul dengan orang melainkan dengan orang yang aku rapat je. So bila semua tu terjadi, automatik aku akan rindu dengan suasana gamat kelas form5 aku, 5 Ibnu Sina. Cakap pasal 5 Sina, kalau korang masuk kelas tu, korang akan tengok betapa dramanya kelas aku tu sebab memang banyak sangat propa, drama hahaha serious talk, aku rindu dorang semua, Ok yang ni jujur T^T tak tahu kenapa. Kenkadang rindu dengan lawak merepek waiz dalam kelas. rindu yang tak terkata tu susah nak nak gambarkan. Ok aku nak nangis T^T.

Kepada ex classmate yang sambung matriks, form6, diploma, asasi, pilot semua tu, aku doakan korang berjaya ye walaupun kaedah pembelajaran kita tak sama tapi inshaAllah kita boleh berjaya sama-sama. Aku rindu korang. Bila entah boleh jumpa :")

Maaf aku terlalu beremosi dengan semua ni. Tipulah kalau aku kata aku tak rindu hm bye assalamualaikum :))


Saturday, 14 May 2016

Giveaway Spicy Ramen Challenge by Bajuwarnacoklat & Sponsor

May 14, 2016 8
Giveaway Spicy Ramen Challenge by Bajuwarnacoklat & Sponsor
بِسْمِ ٱللّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
Assalamualaikum w.b.t


Hye hye hye... finally kak rrai dah pun buat giveaway untuk ramen yang pedas giler ni hahaha. Even jenis aku yang tak makan pedas, tapi tetap nak join sebab tak salahkan kita nak mencuba kan ? nak cuba rasa spicy ramen ni hahaha. btw thanks umie sebab tag raizah :))

tag awak ;

Thursday, 12 May 2016

HOW TO WEAR G SHOCK WATCHES IN STYLE

May 12, 2016 1
HOW TO WEAR G SHOCK WATCHES IN STYLE
بِسْمِ ٱللّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
Assalamualaikum w.b.t

G-Shock is a very well-known brand which offers trendy watches for women and men to enjoy. For the ladies who are looking for a new approach to their outfits can definitely purchase G Shock watches. Switch those ordinary watches with a trendy looking one to spice up a new appearance. G-Shock offers trendy designs for women to choose from depending on their style. For the ladies who are interested in flaunting the watches from G Shock but have no clue on how to wear it with style can check out these looks below. 

Active
If you are a fitness junkie or love working out being active, the G Shock watches are the perfect accessory to wear with your workout clothes. The watches are designed with stopwatch timers and durability which can withstand harsh impacts. This is the best watch to wear while you are burning off those calories. Other than that, the watch definitely gives you that stylish appeal while working out. 



Feminine
Who says you cannot rock the edgy design watches from G-Shock with girlish outfit? Mix match the watch from G-Shock which you adore with your dresses or skirts and still appear fashionable effortlessly. Look innocent in your feminine look yet still maintain the edgy touch flaunting the watches everywhere you go. 


Sophisticated
Ladies can opt for the black or white G-shock watch for a more mature yet sophisticated appearance. The monochrome design is suitable for women to match with anything they have on and still look amazing from head-to-toe. Besides that, the black and white G Shock watch are easy to pull off without ever looking out of place. Pull it together with a trendy smart casual outfit and step out feeling confident as ever.


So, as you can look at the picture of the greatest kpop girl group, Girls Generation (SNSD) choosed G Shock as their friend to keep in time always. There is some photo of the model that you can also wear to style the G Shock.







What are you waiting for? Get your G Shock and steal their styles !

Get your G Shock here : G Shock (Zalora)

Monday, 9 May 2016

Campus Confidential (Taiwan Movie)

May 09, 2016 5
Campus Confidential (Taiwan Movie)

Assalamualaikum ^^ harini untuk mengisi blog aku yang dah makin bersarang ni, aku decide nak review satu film / movie yang aku tengok malam semalam. Taiwan movie. So, entry aku kalini, aku nak review movie yang bertajuk "Campus Confidential".



TITLE : Campus Confidential
COUNTRY : Taiwan
LANGUAGE : Chinese
DIRECTOR : Donnie Lai Cheun-Yu
RELEASE YEAR : 2013
TIME PERIOD : 104 minutes
STARRING BY : Ivy Chen, Chen Bolin

SINOPSIS
Kisah movie ni bermula dengan seorang gadis yang bernama Kiki Liang (Ivy Chen) yang memang popular di kampusnya. Kiki memang benci dengan lelaki yang nerd sehingga lah dia memuat naik status dia akaun facebook nya iaitu 10 sebab mengapa dia membenci lelaki nerd. Sejak itu, semua lelaki nerd di kampusnya itu mula anti kepada dirinya.

Kisah menjadi menarik apabila Kiki terjatuh ke dalam Tasik Lu (chrysanthemum) yang tiba-tibanya air di tasik itu berpusar dan kemudiannya hilang sehingga membuatkan tasik itu menjadi kering. Seorang lelaki nerd yang bernama Lucky Wu (Chen Bolin) juga turut terjatuh  ke dalam tasik tersebut bersama Kiki.

Sejak kejadian peristiwa itu, kampus mereka kecoh dengan dua insan yang terjatuh di dalam tasik misteri tersebut, Tasik itu juga dikenali sebagai Legenda Tasik Lu dimana sesiapa sahaja (2 orang) yang terjatuh ke dalam tasik itu selepas airnya berpusar hilang, di katakan mempunyai jodoh yang kuat. Tetapi tidak bagi Kiki kerana dia amat membencikan lelaki nerd.

RH Review
This movie aku tengok dalam around pukul 1 lebih pagi malam semalam. Disebabkan takde siapa yang nak rekemenkan aku movie apa yang best, so aku decide cari movie yang best kat goodrama dan akhirnya jumpalah movie taiwan ni. Campus Confidential, tajuk macam best and pelakon pon boleh tahan sebab ada Chen Bolin yang partner dgn Jihyo dalam WGM hahaha tapi dalam movie ni, Chen Bolin jadi nerd so kehandsoman dia kau hanya boleh tengok kat akhir movie ni seriously >,< .

To me, movie ni memang best sebab banyak plot twist, Yang kau rasa baik tulah yang akan jadi pelik/jahat. Movie ni memang kena dengan peribahasa 'jangan sangka air yang tenang tiada buaya' and yup memang ada kena. Korang rasa lah kan aku yang tengok movie ni sampai 3pagi pun seram tau sebab banyak sangat twist kat dalam movie ni. boleh di katakan susah nak tidur sebab memang terkejut sangat sampai ada plot twist macam tu. Okay aku memang belum move on lagi dengan movie ni T^T help me...

Don't worry. Movie ni tak berhantu pun cuma ada part yang kau rasa macam tak percaya sangat contohnya "seriouslah apa semua ni" "weh aku tak sangka boleh jadi macam ni""weh itu" "weh ini" semuanya akan keluar daripada mulut engkorang kalau tengok movie ni sebab aku sendiri cakap macamtu beribu kali sensorang T^T. So, kalau engkorang nak tengok movie ni, jangan terkejut pulak dengan part suspen dia tau. Part kelakar pun ada gak tau. romantik semua tu. cuma banyak plot twist.

Ending movie ni pun tak mengecewakan sebab akhirnya hero dengan heroin bersama. okay dekat situ korang boleh tengok kehandsoman Chen Bolin okay hahaha aku sekarang ni peminat 'bobo' tau hahaha.

RH Rating
9.5/10 so far is good and i really love it. Trust me, you will love this movie !!

You can watch online at here : Campus Confidential (eng sub)


the official trailer. boleh tengok trailer dulu.

part di mana Lucky Wu spend time dengan Kiki.
memang sweet okay even my bobo tak begitu handsome :')

another best scene. memang kelakar part ni hahaha ada lah rated m sikit hahaha

ni part bila Lucky Wu tak boleh kalau dia tak minum air time pukul 1petang.
pelik k pelik

cast for campus confidential.
dari kiri, Yao Yao, Chen Bolin, Ivy Chen, Paul Chiang.

Ivy Chen : Gadis yang baik. Sangat popular di kampusnya, kekasih nya adalah Paul Chiang (lupa nama watak)
Chen Bolin : Lelaki nerd, sukakan Kiki sejak kecil lagi, seorang computer programming.
Paul Chiang : Kekasih Kiki. pemain bola keranjangan dan seorang yang sangat tinggi.
Yao Yao : Roommate baru Kiki, sebenarnya dia ada simpan niat tak baik terhadap Kiki, sangat menyukai kekasih Kiki.


Untuk ending, aku dah puas google tapi tak jumpa gambar dia. But dont worry, korang still boleh tengok dekat link yang aku kasik atas tu ye. 

Bye Bye <3