HAUL | ZALORA #1 - Raizah Halisah

Friday, 11 November 2016

HAUL | ZALORA #1





Assalamualaikum semua. my first ever entry about haul! sebenarnya, memang dah lama teringin nak buat haul ni. jealous bila tengok blogger lain buat entry pasal haul sebabtulah hati ni finally dapat jugak buat haul pertama kali dalam hidup. sebenarnya, haul aku ni lebih kepada gift review. minggu lepas, zalora lamar aku buat kali kedua and yes aku terima hiks so dapatlah buat haul sendiri hehe. patutnya ni merupakan haul aku yang kedua sebab sebelum ni zalora memang pernah lamar aku macam aku kata tadi ni merupakan lamaran kedua tapi dulu tak terfikir pun nak buat haul cuma sekarang je aku baru terfikir nak buat. so, lets start :)



Inilah jam kedua yang aku dapat from zalora. kiranya yang ni second collection from something borrowed. jam ni aku pilih sebab aku nak gantikan dengan jam zalora aku yang dulu. lagipun aku memang suka gila semua jam design zalora ni thats why aku ambil yang ni. lagipun design jam ni tengah promosi. harga from 79.90myr to 49.90myr.







ini pulak sandal yang aku pilih. actually, sandal yang aku nak dah takde saiz sebabtu aku ambil yang ni. mohon zalora cepat cepat restock saiz sandal yang aku nak tu. aku suka gila dengan design sandal ni walaupun sandal ni bukan sandal pilihan pertama aku. sandal ni jugak ada promosi tau hehe. memang puas hatilah dengan sandal ni :))


So, itulah haul pertama aku from zalora. sebenarnya banyak lagi aku nak ambil tapi voucher dapat seratus je sebabtulah dapat dua benda je hehe takpe nanti kalau zalora baik hati lagi, boleh lamar aku buat kali ketiga >,< hahaha ok aku dah mengarut. btw thankyou zalora sebab pilih aku haha. sebenarnya aku pun teringin nak buat beauty haul aka makeup haul cuma makeupnya belum cukup untuk dibuat haul. inshaAllah nanti aku cuba buat collection. lagipun aku memang tengah buat koleksi lipstick matte lepastu nak buat koleksi palette. aku dah senaraikan bende bende yang aku nak beli haha harap aku tak boros >.< doakan aku supaya dapat buat makeup haul secepat mungkin ye! and last sekali, aku akan menghadapi exam sem1 stpm minggu depan :") doakan aku ye. sekali lagi, terima kasih zalora, terima kasih semua. Assalamualaikum :)

16 comments:

  1. bestnyaaa. lama dah tak shopping kat zalora :D
    suka tengok jam tu, cantik je design dia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan! design jam semua lawa lawa >.< rambang mata nak memilihnya 😂

      Delete
  2. Bestnyaaa. Semoga murah rezeki :) Jam lawa :)

    ReplyDelete
  3. wah cantik nyaaaa jealous huhu
    https://mellyacrayola.blogspot.my

    ReplyDelete
  4. cantik nyaaa! i pernah beli jam kat zalora brand something borrowed jugak and kejap je dah rosak :(

    ReplyDelete
  5. kawaii. kalau dapat voucher lagi boleh share dengan ai *kenyitmata

    btw, header sangat cool

    ReplyDelete
  6. i love the watch ! so nice and feminime.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe cantikkan :) banyak lagi act jam lelawa kat zalora tu tapi ni yang menarik hati >,<

      Delete
  7. seronok kalau dapat voucher zalora ni. 100 pon syukur dah. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu takpe. rasanya 100 tak cukuplah sis 😂

      Delete
  8. hari tu geram zalora buat sales rasa nak beli semua nasib baik ingat duit simpanan yang makin surut hahaha

    ReplyDelete