my 2017 wishlist - Raizah Halisah

Saturday, 21 January 2017

my 2017 wishlist


Assalamualaikum,
finally entry pertama untuk tahun 2017 alhamdulillah. firstly sorry sebab baru update sekarang maklumlah dok busy marathon drama kuria sejak cuti sekolah haritu and sejak dah mula sem2. tak sangka aku dah 19 tahun tapi perangai masih macam budak 9 tahun haha. tajuk entry pun da ramai blogger buat cuma aku je yang rasa ketinggalan sangat sebab baru nak update. but still i also have some wishlist to tell you all wht im gonna do in my life and also for my blog in 2017.

📝good pointer for every semester
- sejak dah jadi pelajar f6 ni semua benda nak kena serious termasuk exam tiap semester. alhamdulillah exam sem1 da pun berlangsung bulan 11 tahun lepas dan result inshaAllah akan keluar awal/hujung bulan 2 ni. doakan aku ye :D sekarang aku masih study untuk sem2 sampai bulan Mei dan terus exam sem2 berlangsung. then sambung sem3 sampai bulan 11 tahun ni. so, wishlist pertama, aku nak good pointer untuk tiap sem inshaAllah.

📝more makeup stuff
- bila cerita pasal makeup, tak tahulah bila aku start addict dengan bende ni. tapi, ini merupakan wishlist yang aku yang rancang baik untuk tahun 2017 ni. and my favourite part in makeup is liquid lipstick. kalau korang tengok dekat bahagian beauty, korang boleh perasan aku listkan jenis liquid lipstick from any brand yang aku nak beli. cuma aku belum lagi buat entry pasal bende tu. idc lipstick authentic or local, yang pasti nak buat collection lipstick dan inshaAllah aku akan buat review satu persatu untuk setiap liquid lipstick yang aku beli and also makeup stuff yang lain :)

📝no people come and go
- wishlist yang ni memang ada tiap tahun, cuma tak pernah tercapai je haha. memang sejak tahun doploh limabelas aku dah tak lagi terima any man in my life. big sorry to who tht i rejected last 2years/last year. bukan tak percaya cuma dah phobia :D awak janji tinggi langit lepastu awak tinggal tak jejak bumi. kalau ada pun, eh memang takdelah haha. doakan yang baik-baik :)

📝always be positive
- for doploh tujuhbelas ni aku harap aku dah tak nak lagi hati aku selembut tisu murah kahkah kk. wht i mean is aku nak always be positive! da taknak ada perangai nangis pasal parents tinggal kan aku kat rumah sensorang :) perh bende cemtu pun nak nangis kan thts why aku kata aku taknak hati tisu tu untuk 2017 ni. doakan aku kuat ye :)

maaflah baru sekarang baru sempat publish. awal bulan haritu aku dok buat gini draft je manjang sampai bersarang😅 tak hapdet. ni pun dah hujung bulan baru tangan rajin nak sambung menaip. sokaylah lambat janji ada wishlist untuk tahun ni! doakan aku ye korang :))

6 comments:

  1. I am into liquid lipstick too..! Kalau boleh nak beli semua brand kalau mampu.. Q__Q

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayy samalah kita tapi takdo duit :"(

      Delete
  2. good luck!

    hati kena kental lagi lagi dalam ekonomi malaysia sekarang

    Nurul Rasya | Blog

    ReplyDelete
  3. Gut luck ye raizah.. Belajar rajin2 tau.. hehehe

    ReplyDelete
  4. Goodluck ye. Study smart and pray hard ;)

    ReplyDelete
  5. BTW cantik la template blog ni. Kat mana boleh dapat lebih kurang mcm ni ye? thank you

    ReplyDelete