TUTORIAL | Download Asian Drama & Movie (Part 1)


Assalamualaikum wbt. Hello fellas. Salam Ramadan ya Kareem 💚 Im back! lepas bape bulan baru ada kesempatan nak nulis blog ni. sorry sebab hiatus lama sangat :") ini pun baru lepas exam sem2 stpm baru ada masa nak bukak blog sana sini. nanti ada masa aku bw blog korang :)) so here, tutorial aku nak bagi for those yang nak layan drama/movie guna kissasian. btw, tutorial ni req from classmate yang tanya cemana aku download drama/movie selama ni lol...

WARNING: page kissasian ni akan keluarkan ads yang berunsurkan 18+. ada ads yang boleh hide and ada yang tak. open and download with your own risk okies? lets start....

1. Pergi ke laman web ni, KissAsian

2. Register / Log In. Kalau tak, nanti takleh download.


3. Lepas dah login, korang boleh search drama / movie apa yang korang nak kat search bar. Then akan keluar camni.


4. Scroll bawah sikit, akan nampak list episode :) boleh tekan episode mana yang korang nak


5. Then, lepas dah pilih episode, dia akan keluar camni. Mula-mula bahagian 'server' tu akan pilih KissAsian tapi korang boleh tukar ke openload sebab taknak kualiti hd besar sangat nanti habis kuota nak download / tengok 😂


6. Scroll bawah sikit lagi akan jumpa macam ni. Click dekat kotak merah tu untuk download episode tersebut.


7. Lepas dah tekan link "click here to download", dia akan bawak korang ke page lain. macam ni,


8. Bila dah sampai page ni, boleh tekan "Download".


9. Then, tekan "Free Download" sekali and tekan sekali lagi (dia memang camtu tak tahu kenapa) 😂 tunggu loading kejap, baru boleh download,


10. Done 😋!! folder download akan muncul kat bahagian bawah kiri and korang tunggulah sampai habis download ye :)

Author Notes;
Download ni hanya boleh guna untuk url KissAsian je ye. Url lain tak boleh. Kalau nak download guna url lain, nanti aku buat tutorial part 2 pulak tau 💪. Thanks for the reading.
Selamat berpuasa semua 🙌


4 comments:

Powered by Blogger.